Denemeden Yazmıyoruz: Tarantella Pizza Napoletana

Yakın çevrem bilir; İtalyan mutfağı denince akan sular durur bende. Hatta biraz abartıya kaçıp ruhumun İtalyan olduğuna dair söylemlerim de olur. Çok yakın arkadaşım Berkay Moda’da bir pizzacı açacaklarını söylediğinde hangisine daha çok sevinsem bilemedim: arkadaşımın bu heyecanlı girişimine mi yoksa şehre yeni bir İtalyan lezzetinin daha geleceğine mi?
Şimdi size mekanı tanıtıyorum ama merak etmeyin; arkadaş kontenjanından değil, gerçekten deneyip beğendiğim için… Kafalarda soru işaret kalmasın!

Moda’nın kalbinde konumlanan Tarantella Pizza Napoletana’ya adım attığınız anda burada iyi vakit geçireceğinizi anlıyorsunuz. Bar konsepti, samimi atmosferi ve makul fiyatlarıyla semtin açığını kapatıyor diyebilirim. Menü sade ama her detayında özen var; Marinara Ançuez’den Quattro Formaggi’ye, Acı Bal Peperoni’den Dana Mortadella’ya kadar her pizza, şefin karakterini ve malzeme seçimini yansıtıyor.
Benim favorim kesinlikle Fresca Tarantella. Pesto, stracciatella, kavrulmuş fıstık, renkli domatesler ve mozzarella ile hazırlanan bu pizza öyle hafif ve ferah ki, denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Şef Baran Kıroğlu ise bu işin kitabını yazmış gibi; 10 yılı aşkın deneyimiyle İtalyan mutfağı ve Napoli pizzasında ustalaşmış. Artık kendi dükkanında pizzalarını bizimle buluşturacağı için çok şanslıyız!
Buon appetito!🍕