Denemeden Yazmıyoruz: Cotto Gastro'da Neler Yedim

Şehirdeki İtalyan restaurantlarını denemek sanırım hobilerim arasında çünkü en sevdiğim mutfak… Bu sefer rotamı Suadiye’nin sevilen restaurantlarından biri olan Cotto Gastro'ya çevirdim.
Bağdat Caddesi’nin tam ortasında ama kalabalığın bir adım dışında konumlanan mekan, yeşil atmosferi ve tavandan sarkan limonlarıyla sizi bir süreliğine İtalya’ya ışınlıyor. Menüsündeki tüm lezzetler ise malzemeye ve sadeliğe saygılı...
Neler Yedim?
Güzel bir yaz akşamı mekanın bahçesinde masamıza oturduk. Mekanın geniş bir menüsü var… Seçimlerimizi yaparken sef yanımıza geldi. Biraz sohbetin ardından ondan da aldığımız tavsiyelerle seçimlerimizi yaptık.

Soğuk başlangıçta renkli cherry domates, roka, narenciye ve pesto ile süslenmiş burrata, baby roka ve kapari sosla tatlandırılmış somon füme ve içinde Roma usülü enginar kalbi olan yeşil bir salata sipariş ettik. Sıcak başlangıçta ise ricotta peynirli domates soslu köfte topları… Hepsi çok lezzetliydi ama benim en çok aklımda kalan şefin önerdiği peynir tabağı oldu. 4 çeşit peynir, kavrulmuş ceviz, dolgulu zeytin ve orman meyve reçelinden oluşan tabak gerçekten çok güzeldi.
Ana yemek olarak taze makarna bölümünden Pappardelle ai Funghi tercih ettim. Bir yandan da domates sos ve taze tagliatelle makarnayla servis edilen panelenmiş tavuk göğsünün tadına baktım.

Bir makarna sevdalısı olarak seçimimden memnun kaldım (bu arada tavuğun yanında servis edilen makarna da çok iyiydi).
Kapanıştaki tiramisu ve espresso ile tam anlamıyla doyuma ulaştık.
Not: Napoliten tarzı pizzalar önümden geçip giderken aklım biraz onlarda kaldı… Bir dahaki gidişimde kesinlikle deneyeceğim!
