Tembel Tatlı Düşkünleri İçin Matcha Dondurma

Matcha frappuccino severler için kıvamlı ve kremsi bir rüya gibi.
Matcha'lı Dondurma Tarifi.jpg
Getty Images

Biliyoruz, kulağa gerçek olamayacak kadar güzel geliyor. Ama gerçek. Ve biz
bunu minik bir mucize olarak kabul ediyoruz. Bir mucize daha mı? Bu buz gibi dondurmanın sadece beş dakikada hazır olması. Artan zamanla neler yapabileceğini bir düşün (öhöm TikTok scroll’lamak öhöm).

Haftalar önce “muzlu ekmek yaparım” diye dondurduğunuz muzları hatırlıyor
musunuz? Burada çok daha hızlı ve lezzetli bir alternatif var: Blender’ı çıkarın. Ve bu nefis dondurmayı hazırlayın! Tarif, beslenme uzmanı Patricia Bannan’dan
geliyor. Matcha frappuccino severler için kıvamlı ve kremsi bir rüya gibi.

Matcha’lı Dondurma Tarifi (2 Kişilik)

• 3 büyük, olgun muz (soyulmuş, 2-3 cm’lik dilimlere ayrılıp
dondurulmuş)
• 1 yemek kaşığı matcha (damak zevkinize göre biraz daha
eklenebilir)

1. Dondurulmuş muzları buzluktan çıkarın ve 3 dakika kadar
yumuşamaları için bekletin.
2. Muzları ve matcha tozunu blender’a koyup dondurma kıvamına
gelene kadar çekin. Gerekirse kenarlarını spatulayla sıyırın.
3. Hemen servis edin veya daha katı bir kıvam için 10 dakika
buzdolabında bekletin. (Artan kısmı 1 aya kadar buzlukta
saklayabilir, servis öncesi yeniden blender’dan geçirebilirsiniz.)

“Ben çikolatasız yaşayamam” diyenler için:

İçine biraz ham kakao parçacıkları atın, hatta karıştırın. Buna kesinlikle değer.

Haftalık